Turizm Bakanlığı – Türkiye Tanıtımı

Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin bu seneki tanıtımına, T harfi yerine kollarını iki yana açmış insan figürlerinin kullanıldığı ve sloganında “sempati” kelimesine referans veren oldukça baÅŸarılı afiÅŸ kurgusu ile baÅŸladı. Avrupa ülkelerinde yayımlanan dergi ilanlarıyla tanıtımına baÅŸlanan kampanya, Türkiye’nin medeniyetler arası rolünün önemini, Türk turizminin sadece deniz ve kumdan oluÅŸmadığını ve tabi en deÄŸerli konulardan biri olan kültürel ve tarihsel zenginliklerin ön plana çıkarılmasını saÄŸlayacak. En azından öyle umuyoruz. Harika!
Dostluk dolu görsel ve mesajların yanında, Türkiye’nin çok konuÅŸulan, dünya medyasında yer etmiÅŸ, ve tanıtım kampanyasına dahil edeceÄŸi kesin olan iki isim var.
1- Nobelli yazar Orhan Pamuk
2- Türkiye’yi ziyaret eden Papa
Bakalım tüm bunlar arzuladığımız sonuca ulaÅŸmada ne kadar faydalı olacaklar…
Tüm afiş çalışmalarını görmek için tıklayın.

GÜNCEL FOTOĞRAFLAR (Outdoor) :
Almanya – Berlin


Süha BAYTEKİN says:
Olsa olsa Pamuk için ” Türk olmayacak kadar üstün deha, Papa için de ” Barbarların ayağına gidecek kadar mütevazı ” derler.
Ocak 13th, 2007 at 7:10 pm
Engin Bozacı says:
İnsanlara bulmaca çözdürmeye gerek yok. Fikir güzel olabilir ancak, vaadi nerede? Ne diyo ki bu reklam? Türklerin hoÅŸuna gider bu reklam. Hatta birçok Türk masaüstü arka planı olarak kullanır. BirçoÄŸu da MSN’de. Ne de olsa orada “Turkey” yazıyor, pek de hoÅŸ görünüyor.
Sinegog saldırısı, HSBC saldırısı, papaz cinayeti ve daha yeni gündemde olan Hrant Dink cinayetinden sonra istediÄŸimiz kadar sempatik görünmeye çalışalım… Bence Türkiye’nin reklamı konusu çok katılımlı oturumlarda farklı boyutlarla tartışılmalı, irdelenmeli. Ürün iyi deÄŸilse istediÄŸiniz kadar reklam yapın. Önce ürünü bi halledelim…
Ocak 24th, 2007 at 12:56 pm
Gökçe says:
Bence bi ülkenin reklamı olmamalı. Bi ülke eğer tanınmak istiyorsa bu reklamla değil halkla ilişkilerin elemanlarıyla yapılmalıdır. Lobbicilikle, kurumlarla, devletlerle, medyayla ilişkilerle ve hatta sponsorlukla yapılmalıdır. Herkes bilir ki reklemların her sölediğine inanılmaz ancak halkla ilişkilerin temeli uzun vadede güvene dayanır. Güveni sağlamak da turizm adına gelen insanları kandırmamaktan geçer ve halkın eğitilmesinden tabi! Bu güveni sağlayamadıktan sonra yanılıp yıkılıp ülkemize gelen turistler de kötü muamele sonucunda bir daha asla tekrar gelmez. Siz de bu reklamlara boşu boşuna milyon dolarlar, eurolar harcamış olursunuz!
Åžubat 20th, 2007 at 1:16 pm
bytalk says:
T harfi yaratıcı,,Bazı afişler etkileyici,arka planları hoş,mankenler samimi.Hepsi için aynı şeyleri söyliyemiyeceğim. bazı arka planlar aynı ve biraz sönük kalmış,sarışın erkek ve sarışın bayan samimiyeti tam yansıtmıyorlar.daha uzun süreli ve etkin çalışmalar yapılmasını dilerim.
Haziran 24th, 2007 at 2:51 am